Onze berichten / Financiële- en Estateplanning / Selectie nieuws financiële planning oktober 2017

Selectie nieuws financiële planning oktober 2017

Een bijdrage van: Reijer Hekelaar RB

Deze maand voor u geselecteerd:

De onderwerpen die deze maand in de schijnwerper staan zijn:

Toch compensatie voor vrouwelijke zelfstandigen met kind

Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen alsnog een beroep doen op een compensatieregeling. Het gaat om naar schatting 20.000 vrouwen, die recht hebben op zo’n €5600 compensatie. Zo wordt een streep gezet onder een langlopende kwestie.

(Bron: Nextens) Lees verder…

Belastingverlaging in het nieuwe regeerakkoord, blij met een dode mus?

In het regeringsvoorstel hebben de regeringspartijen VVD, D66, CDA en CU ook een aantal wijzigingen voor ondernemers in petto. AccountancyVanmorgen gaat in op een aantal van aangekondigde wijzigingen in het regeerakkoord.

(Bron: AccountancyVanmorgenLees verder…

Betaling alimentatie aan ex-partner niet aftrekbaar

s volgens een buitenlands vonnis iemand een bedrag verschuldigd aan zijn ex-echtgenote voor de financiële rechten van de kinderen, zoals kinderalimentatie, verzorgingsvergoeding en woonkostenvergoeding? Dan zijn deze bedragen niet aftrekbaar als partneralimentatie.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Prijs van € 20.031 in werkgevers loterij was loon

De fiscus merkte de door een werknemer gewonnen geldprijs in een loterij, die zijn werkgever had georganiseerd, terecht aan als loon uit dienstbetrekking. De geldprijs vormde een voordeel dat naar maatschappelijke opvattingen aan de dienstbetrekking moest worden toegerekend.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Opgehaalde auto is gebruikte auto

Als iemand een auto koopt in een land dat een aardige afstand is verwijderd van Nederland, en deze auto vervolgens zelf naar Nederland rijdt, kan sprak zijn van een gebruikte auto voor de berekening van de BPM.

(Bron: Taxence) Lees verder…

‘Geef accountant grotere rol bij noodlijdende bedrijven’

Accountants moeten een grotere rol krijgen bij bedrijven in zwaar weer. Dat bepleit Accountancy Europe naar aanleiding van de voorgenomen Europese faillissementswetgeving door het Europees Parlement.

(Bron: AccountancyVanmorgen) Lees verder…

Bezwaar per e-mail is niet zomaar niet-ontvankelijk

Een bezwaar per e-mail mag alleen niet-ontvankelijk worden verklaard als een hersteltermijn wordt gegeven, aldus de Hoge Raad.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Bezwaarschrift is geen bewijsstuk

Het indienen van een bezwaarschrift dat verwijst naar een onjuiste aangifte, is geen vorm van valsheid in geschrifte. De Hoge Raad ziet een bezwaarschrift namelijk niet als een bewijsstuk.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Voor kostenaftrekbeperking werkruimte is pensioen ook loon

Wordt een werkruimte gerealiseerd door uitbreiding van een bestaande woning van een ondernemer voor het verwerven van inkomsten? Dan is de aftrekbeperking voor kosten en lasten die verband houden met een werkruimte ook van toepassing volgens de Hoge Raad.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 - 69 421 28). Of stuur een e-mail naar rhekelaar@pyxis.nl

Reijer Hekelaar RB

Partner | Adviseur | Register Estate Planner (REP)


Bent u na het lezen wellicht geïnteresseerd in onze dienstverlening?
Kies hieronder uw bedrijfsvorm voor een online offerte op maat:

ZZP | Eenmanszaak | VOF       BV | NV       Stichting | Vereniging